درمان ۲۵۰ کودک مبتلا به سرطان با پیوند سلول‌های بنیادی

رئیس مرکز طبی کودکان گفت: روش درمان با سلول‌های بنیادی از دو سال پیش در این مرکز شروع شده این روش برای درمان سرطان‌های بدخیم و بیماری‌های خونی کودکان کاربرد دارد و تاکنون برای ۲۵۰ کودک مبتلا به سرطان انجام شده است.

شروین بدو در نشست خبری سی و یکمین کنگره بین المللی طب کودکان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا افزود: مرکز طبی کودکان قطب طب اطفال در ایران است و درمان های ارجاعی در این مرکز انجام می شود که بسیاری از آنها در هیچ بیمارستان دیگری در کشور امکانپذیر نیست.

وی ادامه داد: از جمله روش های درمانی منحصر به فرد این مرکز در ایران، درمان به روش پیوند سلول های بنیادی است که از دو سال پیش شروع شده و تاکنون جان ۲۵۰ کودک که به بیماری های بدخیم سرطان و بیماری های خونی یا غیر خونی مبتلا بودند با این روش نجات پیدا کرده است.

رئیس مرکز طبی کودکان گفت: پیوند کلیه کودک مبتلا به سرطان نیز از جمله خدمات منحصر به فردی است که در این مرکز انجام می شود، لیست کودکان پشت نوبت پیوند کبد در این بیمارستان وجود دارد و با اعلام فرد دهنده از سوی وزارت بهداشت این پیوند انجام می شود و تاکنون هفت مورد پیوند کلیه کودکان را انجام داده ایم.

وی اضافه کرد: پیوند کبد کودک مبتلا به سرطان در مرکز طبی کودکان انجام می شود و به جز این بیمارستان این خدمت فقط در بیمارستان نمازی شیراز و یک بیمارستان در رشت انجام می شود. علاوه بر این مرکز طبی کودکان تنها بیمارستان کودکان است که در آن عمل پیوند قلب انجام می شود و سایر موارد پیوند قلب کودکان در کشور در بیمارستان های قلب انجام می شود و تاکنون حدود ۶۰ مورد پیوند قلب و آنژیوگرافی کودکان در این مرکز انجام شده است.

بدو گفت: علاوه بر آن انجام جراحی های میکروسکوپی مغز و اعصاب کودکان، جراحی های پیشرفته ارولوژی کودکان و همچین درمان بیماری های پیشرفته مغز و اعصاب کودکان از جمله صرع که برای کودکانی از دوردست ترین مناطق کشور انجام می شود از جمله خدمات فوق تخصصی است که در در مرکز طبی کودکان به عنوان قطب طب اطفال کشور انجام می شود.

وی افزود: این مرکز جزو محدود بیمارستان هایی در کشور است که امکان خارج کردن جسم خارجی را را از ریه یا سیستم گوارشی کودکان دارد و در مورد خارج کشور جسم خارجی از ریه فقط بیمارستان مسیح دانشوری به جز این مرکز چنین توانی را دارد.

رئیس مرکز طبی کودکان گفت: خدمات فوق تخصصی روماتولوژی کودکان فقط در ۶۰ کشور از ۱۹۳ کشور دنیا انجام می شود و این مرکز یکی از این مراکز است که در دنیا چنین توانی را دارد.

رئیس مرکز طبی کودکان گفت: روش درمان با سلول‌های بنیادی از دو سال پیش در این مرکز شروع شده این روش برای درمان سرطان‌های بدخیم و بیماری های خونی کودکان کاربرد دارد و تاکنون برای ۲۵۰ کودک مبتلا به سرطان انجام شده است.

بدو افزود: تخت های PICU که برای ارائه خدمات مراقبت های ویژه کودکان یک ماهه تا ۱۸ ساله انجام می شود نیز در کشور محدود است و فقط ۲۵۰ تخت  PICU در کشور داریم که ۶۰ تخت آن در مرکز طبی کودکان است.

وی گفت: خدمات آزمایشگاه تشخیص طبی این بیمارستان نیز از نظر تعداد خدمات و کیفیت خدمات در کشور بی نظیر است و تنها مرکزی که در ایران  MRI کودکان دارد، مرکز طبی اطفال تهران است.

به گفته وی ۱۰۰ درصد تختهای این بیمارستان در تمام طول سال اشغال است و قرار است خدمات سلول درمانی و خدمات آموزش های پیشگیرانه به خانواده ها نیز در این بیمارستان گسترش یابد.

منبع: ایرنا